Inrikes

KD: Använd svenskt bistånd för att bygga fängelser utomlands

KD vill att fler utländska medborgare som döms för brott i Sverige ska avtjäna straffet utomlands. Läs mer i svepet!

KD: Använd bistånd för att bygga fängelser utomlands

Kristdemokraterna vill använda pengar från biståndsbudgeten till att bygga fängelser i andra länder, dit utländska medborgare dömda i Sverige ska kunna skickas för att avtjäna sina straff. Detta rapporterar Ekot.

Olika råd till Coronasmittade

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att coronasmittade, även de utan symtom, bör undvika nära kontakt med andra människor under hela inkubationstiden. Men de regionala råden till personer som riskerar ha smittats ges olika råd, rapporterar Ekot. Till exempel Region Gävleborg ger inte råd om att smittade bör undvika sociala kontakter.

Säpo: Extremister använder pandemin i sin propaganda

Enligt Säpo använder olika grupper av våldsbejakande extremister coronapandemin i sin propaganda. Bland annat försöker högerextrema grupper koppla Sveriges hantering till ett generellt motstånd mot etablissemanget. Det rapporterar Ekot.

Debatter

Över 50 000 jobb har redan försvunnit inom besöksnäringen. Det riskerar att bli fler om inte regeringen förlänger den nedsatta arbetsgivaravgiften och snarast presenterar en plan för lättnader i restriktionerna, skriver Jonas Siljhammar, vd på Visita på SvD Debatt.

Klimatet är en av vår tids stora globala ödesfrågor. Trots det har regeringen en nationalistisk syn på klimatpolitiken, när alla vet att klimatpåverkan går över nationsgränser. Samtidigt väntar den passivt med flera viktiga beslut. Regeringen måste omedelbart fatta beslut om Preems utbyggnad i Lysekil, skriver Moderaternas Ulf Kristersson och Jessica Rosencrantz på Di Debatt.

Allt fler företag följer FN:s globala hållbarhetsmål. Men ett effektivt klimatarbete och en hållbar återstart av ekonomin kräver också att företagen sätter mål som styr mot Parisavtalet, inkluderar hela värdekedjan och är långsiktiga, skriver fem forskare på DN Debatt.

Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.

Logga in
eller

Köp FOKUS ONLINE utan bindningstid!

Prova 1 månad för 1 krona

Kampanjpris 1 krona första månaden därefter 149 kronor per månad.

Detta ingår:

Obegränsad tillgång till alla online-artiklar.

Aktuella analyser och fördjupningar.

Dagligt nyhetsbrev.

Fokus på samhällsfrågor, politik, ekonomi, kultur och vetenskap.

Fortsätt

Jag godkänner villkoren för Fokus (FPG Media AB).

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera