Lars Åberg: Utanförskap är ett politiskt favoritord 9 december 2024 Krönikor Politik Utanförskapet kan beklagas eller romantiseras, och eftersom så många är beroende av dess fortlevnad kommer det att bestå.
Vissa utmaningar kräver ett lån I samarbete med Lånero.se Det kan vara ett svårt beslut, men om du har svårt att betala dina räkningar kan det vara det bästa alternativet för dig. Det finns…
Hur skiljer sig spelvanor mellan kvinnor och män? I samarbete med Onlinepoker.se Sedan den 1 januari 2019 har det hänt mycket på den svenska spelmarknaden. Staten har öppnat upp för att svenska, såväl som internationella aktörer, ska…
Lars Leijonborg: Det hade inte behövt bli såhär illa 2 augusti 2022 Krönikor Skuggkabinettet För 20 år sedan lanserade Folkpartiet förslaget om språkkrav, tillsammans med andra integrationsreformer. Hade de fått genomslag då hade Sveriges problem varit mindre i dag.
Sämst för de svagaste 7 juni 2022 Inrikes Veckans Fokus Skolan fungerar allra sämst för dem som behöver den bäst. Bland funktionsnedsatta rasar gymnasiebehörigheten och bara en av fem tar numera studenten.
Anna Björklund: Kanske ville stenkastarna bara ha lite kul 20 april 2022 Aktuellt Inrikes Krönikor Är de som upprörts över koranbrännandet ens riktiga muslimer? Eller vill de bara bryta tristessen för ett ögonblick?
Det nya Sverige – en exposé över invandringspolitiken 16 december 2021 Politik Veckans Fokus "Sifferserierna skriker: Vi ser det komma!". Erik Hörstadius ger en återblick på svensk invandringspolitik – och dess konsekvenser. Del ett av tre.
Rojas återkomst – lyft eller dödskyss för Liberalerna? 18 november 2021 Politik Mauricio Rojas, mannen som var först med att tala om utanförskapsområden, är tillbaka. Vad betyder det för minipartiet?
Joel Halldorf: Joel Halldorf: Gemenskap skrämmer oss lika mycket som ensamhet 27 februari 2020 Krönikor I dag göder ensamheten en rad samhällsproblem, från polarisering till utanförskap, skriver Joel Halldorf.
Utanför utanförskapet 30 september 2016 Veckans Fokus Alla ska med. Det är den svenska modellen. Arbeta, betala skatt, studera – och ibland, helst sällan, kvittera ut bidrag. Men vad händer när allt fler står utanför alla system?