Julia Lundmark är Fokus nya vd

Text:

Hallå där, Julia Lundmark, ny vd på Fokus – grattis till nya jobbet!

– Tack så mycket, det känns jättestort och jättekul!

Vad har du gjort tidigare?

– Min bakgrund är inom marknad, sälj och affärsutveckling i mediebranschen. Jag har en stor passion för att driva och utveckla affären inom det journalistiska området. Det har jag bland annat gjort som marknads- och försäljningschef på Dagens Nyheter och Dagens Industri.

Vad är det bästa med Fokus?

– Att det är högt i tak, och att vi vågar sticka ut och prova nya grepp. Det är och kommer vara en viktigt pusselbit även framåt.

Vad bidrar du med?

– Jag får saker att hända! Jag gillar tempo och fart. Tillsammans med en redaktion som skriver med sylvassa pennor och mina kollegor på marknad kommer vi att fortsätta att utveckla Fokus. Vi finns till för att ge våra läsare nya perspektiv och tankar. Så som vi redan gör, men också på nya sätt!

Hur tänker du utveckla företaget?

Göra mer av det vi är bra på. Skapa kvalitetsjournalistisk! Och så ska vi utveckla oss så att våra prenumeranter vill fortsätta läsa Fokus, men också se till att vi når och engagerar fler läsare.

Vad händer med din företrädare på vd-stolen, Jon Åsberg?

Jon har lett Fokus framgångsrika digitala omställning under tre år och han kvarstår i rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare. Det var han som tog initiativ till förändringen så att han får mer tid till att utveckla innehållet och partner- och eventaffären.

Till sist: vad har du på nattduksbordet?

En dosa snus och senaste numret av Fokus, såklart!