Veckan som kommer: Rekordsemla, ny president i Kroatien och Malmö i Europa

Text: Redaktionen

Bild: TT

Måndag 17 februari

TOPPMÖTE: Kung Carl Gustav tar emot statsminister Stefan Löfven för ett besök.

KOCK-OS: Det svenska kocklandslaget deltar i kock-OS (Culinary Olympics) i tyska Stuttgart. Svenskarna deltar i deltävlingen ”det varma bordet”.

Tisdag 18 februari

REKORDSEMLA: Med en vecka kvar till fettisdag sker ett världsrekordförsök. En semla som ska väga 148 kilo och innehålla 39 kilo mjöl, 41 kilo grädde och 31 kilo mandelmassa ska bakas och ställas ut på Sergels torg. Befinner du dig i närheten under dagen kan du få ett smakprov.

NY PRESIDENT: Zoran Milanovic tillträder som president i Kroatien. 53-åringen har lett landets socialdemokratiska parti sedan 2007 och fick 53 procent av rösterna i presidentvalet i januari.

Onsdag 19 februari

KONTANTFRITT: Vad händer med våra kontanter? Under den rubriken anordnar Kontantupproret ett seminarium i riksdagen med anledningen av utvecklingen på betalmarknaden. På plats finns Henry Ohlsson, vice riksbankchef.

ASSANGE: Wikileaksgrundaren Julian Assange är uppe i rätten inför utlämningsförhandlingen.

Torsdag 20 februari

LITTERATURPRIS: Vilka får Nordiska rådets litteraturpris 2020? Vinnarna offentliggörs under dagen.

EUROPASPEL: Sextondelsfinalerna i Europa League inleds. Malmö åker till Tyskland för första mötet med Wolfsborg med avspark kl 21.

Fredag 21 februari

TRUMP I INDIEN: USA:s president Donald Trump besöker New Delhi där han stannar till början av nästa vecka.

STYCKMORD: Förhandling inleds i målet om styckmordet i Alingsås. En man står åtalad misstänkt för mord, brott mot griftefriden och narkotikabrott. Rättegången väntas pågå till den 11 mars.

Lördag 22 februari

MELLO: Fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2020. Den här gången har turen kommit till Malmö och på scenen ställer sig bland annat Nanne Grönvall.

Söndag 23 februari

VASALOPPET: Vasaloppsveckan inleds med tjejvasan, ungdomsvasan och 90 km öppet spår. Den stora tävlingen arrangeras veckan efter.