Veckan som kommer: Vasaloppet, storbrand uppe i rätten och polsk storstrejk

Text: Redaktionen

Bild: TT

Måndag 24 februari

STORBRAND: Huvudförhandling inleds i målet om en storbrand som härjade i Hässleholm i slutet av sommaren. En 16-årig flicka står åtalad för grov allmänfarlig vårdslöshet, vilket Fokus tidigare skrivit om.

Tisdag 25 februari

FETTISDAG: Fastlagstisdagen, fettisdag eller semmeldagen. Kärt barn har många namn. Hög tid att äta gräddiga bullar toppade med florsocker.

BARNMORSKA I RÄTTEN: Dom meddelas i Kristianstads tingsrätt där en barnmorska står åtalad för grovt vållande till kroppsskada. Detta sedan en pojke fått permanenta hjärnskador i samband med en förlossning.

Onsdag 26 februari

SÅLDE MYNT: En tidigare säkerhetschef vid Kungliga myntkabinettet står åtalad för att ha stulit och senare sålt mynt och sedlar från samlingar. Dom meddelas i målet.

TOPPMÖTE: EU-ländernas närings- och industriministrarna möts i Bryssel för ett möte.

Torsdag 27 februari

FÖRFATTARE: Jeanette Winterson, född 1959 i England, besöker Kulturhuset Stadsteaterns internationella författarscen.

Fredag 28 februari

FILMFESTIVAL: Sista dagen för Stockholms filmfestival Junior, som arrangerar filmverkstäder för barn och unga i åldrarna 6-16 år.

STORSTREJK: Polska kolgruvearbetare demonstrerar i Warszawa mot låga löner.

Lördag 29 februari

ANDRA CHANSEN: Dags för andra chansen i Melodifestivalen. En sista chans för artisterna att ta sig till den stora finalen. Tävlingen arrangeras i Eskilstuna denna helg.

PRIMÄRVAL: Demokratiskt primärval i South Carolina.

Söndag 1 mars

VASALOPPET: 90 kilometer med start i Sälen och målgång i Mora.