Veckans bråk: Läckberg öppnar eld på Instagram

Hur många öppna brev via instagram tål Sverige? Kan aldrig bli för många, menar Camilla Läckberg.

Text:

Bild: TT

Samtidigt som Socialdemokraterna så enat som möjligt försöker skotta fram Magdalena Andersson till partiledarposten har Margot Wallström startat ett krig utanför partiet just med deckarförfattaren och profilen Camilla Läckberg, som vanligt aktuell i offentligheten med fyra till fem separata projekt som alla lanseras samtidigt. 

Allt började med att Camilla Läckberg var med i Svenska Dagbladets Perfect Guide. Där visade hon upp sitt hem och berättade bland annat att garderoben är hennes favoritrum i huset. Margot Wallström, som utöver sina politiska uppdrag länge varit en feministisk debattör, blev irriterad:

»Ska man skratta eller gråta åt att år 2021 skriver SvD om att kvinnor »gifter ner sig« och en människa som kallar sig själv ›Powerkvinna‹ går runt i sitt nybyggda hus och säger att hennes garderob är det viktigaste rummet  …?« 

Camilla Läckberg – en erkänt duktig kommunikatör – gjorde vad alla offentliga personer i hennes position bör göra och svarade på inlägget både via Twitter och via andra sociala medier. På Twitter lite kortare, på Instagram ungefär lika långt som en genomsnittlig Fokusartikel. Kontentan i svaret var att hon tycker att »föraktet inte är berättigat« och att hon slagit sig fram på egen hand till den position där hon befinner sig i dag. Sångerskan Lisa Nilsson, allierad med Camilla Läckberg på Instagram, gav henne eldunderstöd och krävde svar. Fördomsfullt och förminskande, menade Lisa Nilsson. Aftonbladets nöjesreporter Tobbe Ek var snabb på bollen och ringde Margot Wallström som inte vill kommentera saken närmare. Camilla Läckberg är hittills uppe i totalt sex poster om Margot Wallströms Twitterinlägg, alla plattformar inräknade. Veckans bråk-redaktionen erfar att det lär bli minst en handfull fler.