Bra tajming för Vattenfall-reportage

Text:

Vi diskuterade tajmingen av Emma Härdmarks och mitt stora Vattenfall-reportage som vi publicerades i fredagens nummer av tidningen (och som finns att läsa HÄR). Det är ju tre månader efter själva turbulensen, som var i mitten av november. Även om det kom lite sent, är vår slutsats det aldrig för sent om det är tillräckligt bra (vilket vi själva, föga förvånande, tycker!).

Och Vattenfall är dessutom fortsatt superhett i debatten, det visar sig på flera sätt:

* I morgon, tisdag, är det interpellationsdebatt i riksdagen. Första punkten där är "Händelseutvecklingen kring det statliga bolaget Vattenfall", efter två interpellationer av Peter Hultqvist (s) och Patrik Björck (s).

* I samband med centerns kommundagar har Vattenfall diskuterats friskt, som ett av momenten i partiets kris och "Maud Olofssons helvetesår". Intressanta texter om c (där några berör Vattenfall) bl a Ekots lördagsintervju, s-Hultqvists debattartikel i ABL, Göran Erikssons analys i SvD, krönika i Kristianstadsbladet, huvudledare i HD, Peter J Olsson i KvP. I HD spår en centerpartist att Vattenfall kan bli en belastning i valet.

* TV4:s Niklas Svensson (nu på Expressen) och Johan Stambro, har nominerats till Hasse Olssons pris för Årets ekonomijournalist. I Expressen säger Svensson, som vi var inne på i reportaget, att Vattenfalls krishantering var usel och att det "finns mycket kvar att gräva i".

Om ni har missat vårt reportage så ligger det alltså ute på nätet (här!). Och vi kommer att hålla ögonen på både centern och Vattenfall under de kommande veckorna, håll koll på och i Fokus!