Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Aktuellt

Välkommen till nya fokus.se!

Nya fokus.se är här. Nu är vi snabbare, mer aktuella och bjuder mer på oss själva och vårt innehåll.

Ni kanske har märkt att det ser lite annorlunda ut här på fokus.se. Vi är oerhört glada över att kunna göra denna efterlängtade uppdatering, och hoppas att ni kommer att trivas lika bra på den nya sajten som vi gör!

Några av målen med nya fokus.se är: Att bli snabbare på att plocka upp aktuella ämnen genom att utnyttja vårt rika artikelarkiv. Att det ska finnas mer att klicka på och vara lättare att hitta relaterade artiklar och angränsande ämnen. Att vi ska bli mer transparenta och närvarande på sajten.

På förstasidan syns den ambitionen i spalten som heter aktuellt, där vi igår publicerade texter om nobelpriset i litteratur, andra nobelpris och Göran Lambertz nya äventyr. Du behöver inte vänta tills nästa nummer för att få veta vad Fokus tycker är viktigt. Och du kan fortsätta lita på att det fördjupande innehållet om veckans viktigaste ämnen finns i tidningen och på sajten varje fredag, precis som det alltid har gjort.

Ett bra sätt att hålla koll på Fokus i veckan är att lägga till aktuellt-spalten i din RSS-läsare, där du naturligtvis också kan lägga in någon av våra många andra RSS-kanaler.

På artikelnivån har vi förbättrat hur relaterade artiklar och ämnen visas ut. Till höger om artikeln ska det alltid finna något att klicka vidare till. Där kommer du ibland också hitta ett nytt fält som heter "länkar om ämnet". Dessa länkar kommer från redaktionens gemensamma bokmärkes-samling och är tänkta att ge en bättre insyn i våra källor, vår inspiration och vad vi har på gång. Vilket också är tanken med att visa ut redaktionens gemensamma kalendarium.

På arkivnivån har vi gjort det enklare för dig att hitta det du letar efter. Oavsett om du bläddrar i tidigare nummer, ett ämne, en kategori eller söker på sidan.

Men det bästa med nya fokus.se är att vi kommer släppa sidans WordPress-tema, Fokustema, i ett prydligt litet paket åt er som använder WordPress för webpublicering. Först måste vi dock lära oss lite mer om hur det fungerar i en skarp miljö och förbereda det så att du och din organisation lättare ska kunna använda det på er sajt.

Det finns många små godsaker med Fokustema och jag kommer i serie inlägg framöver dokumentera och förklara dem. Förhoppningen är naturligtvis att vi ska bli fler som använder Fokustema så att vi kan dela och utveckla funktionalitet och erfarenheter med varandra.

Vi kommer inte att vila efter den här uppdateringen. Nu ska till exempel mobilsajterna slipas och släppas. Men nog om oss! Nu vill vi veta vad ni vill ha ut av fokus.se. Vad ska vi göra framöver? Kommetarstråden är öppen!

En sista sak: Vissa webläsare kan under vissa omständigheter göra vissa konstigheter. Om ni upptäcker något som ser märkligt ut, skicka  jättegärna ett mejl till jonatan.fried@fokus.se och berätta vad och vilken webbläsare du använder så ska vi göra vårt yttersta för att fixa det så fort det bara går.

Tack för ordet!

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera