Björklund: »Klyftorna skapar en växande underklass«

Text:

Foto: Henrik Montgomery/TT

Liberalernas partiledare Jan Björklund valde att fokusera sitt Almedalstal på samhällsklyftor – något som även varit på agendan under Liberalernas dag.

– Klyftorna skapar en växande underklass i Sverige där den sociala rörligheten minskar och livschanser går till spillo, sa Jan Björklund.

Högst applåder genererade Sverigedemokraterna när Björklund höjde rösten.

– Jag kan inte bli mer övertygad. Liberalerna kommer aldrig att medverka till att ge Sverigedemokraterna makt över regeringspolitiken i vårt land.

L-ledaren nämnde även socialliberalism och passade på att dela ut en känga till Socialdemokraterna.

– Det finns fog för självrannsakan inom de borgerliga partierna. Vi har varit för dåliga på att se och beskriva samhällets klyftor. Alltför länge har allianspartierna lämnat walk over och låtit socialdemokraterna ägna problemformuleringar.

– Stefan Löfven har rätt när han sagt att något håller på att gå sönder i Sverige. Problemet är att den rödgröna regeringen totalt saknar idéerna för att göra något åt det.

Och avslutade talet med:

– Alla ska med – på riktigt.

I dag har det varit Liberalernas dag i Almedalen. Under dagen har partiet fokuserat på samhällsklyftor och presenterade ett program med 34 punkter för att minska dessa. Utöver det vill Liberalerna införa ett obligatoriskt medborgarprov och språkkrav.

Livebevakningar

SVT

DN

Aftonbladet

Expressen