Källor: Corazza Bildts ledarstil fick henne petad

Text:

Foto: Filip Norman/TT

Det har talats om att ett »gubbgäng« i Moderaterna som försöker få bort henne. Nomineringskommitténs ordförande Erik Langby menar att det handlar om förnyelse, en omstart.

Nu kommer nya uppgifter om att Moderaternas EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt har en hård ledarstil och är svår att samarbeta med, skriver Aftonbladet och hänvisar till flera moderata källor.

Läs mer: »Ingen slump att jag är svartlistad av Putin«

– Det som inte har kommit ut är hur hon beter sig på plats och mot andra, säger en källa till Aftonbladet.

Och fortsätter:

– Den verkliga anledningen är egentligen personen, hur hon har behandlat sin personal och betett sig mot andra parlamentariker.

Anna Maria Corazza Bildt berättar för Expressen att hon inte känner igen sig i kritiken.

– Det finns inget konkret, jag har inte sett några fakta. De har haft alla möjligheter att ta det här direkt med mig i stället för att kontakta Aftonbladet, säger hon.

– Och tyvärr ger man sig på en stark kvinna. Jag tror att många känner igen sig i det här. Jag är förvånad och ledsen.

Samtidigt har flera medarbetare gått ut och tagit Corazza Bildt i försvar,

– Först och främst vill jag säga att den kritik som lyfts fram i Aftonbladets rapportering är felaktig. Jag som jobbar som praktikant för Anna Maria i snart halvår kan också bekräfta att Anna Maria är en väldigt varm, öppen och bra chef – som alltid har ett leende på läpparna, säger Adam Rydstedt till Expressen.

Som så många gånger förr när det handlar om listor och positioner är maktspelen i partierna i full blom.

– När man är populär och kryssar in sig, inte bara en gång utan två gånger, så är det inte per automatik så att alla älskar en. Jag förstår att det finns de som är rädda för mig. Men vill du ha någon som står upp mot Boris Johnson och brexit, eller en liten hund som sitter snällt i ett hörn och trycker på en knapp?, säger Corazza Bildt till Fokus.

Läs Kristoffer Törnmalms intervju »Kampanjläge aktiverat« med Anna Maria Corazza Bildt i senaste numret av Fokus (#45) här.