Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Splittrat L kan välja ny ledare före sommaren

Liberalerna letar ny ledare, som kan komma att väljas före sommaren och S tappar väljarstöd efter regeringsbildningen. Det är ett par nyheter i Fokus sv

Vem tar över efter Björklund?

Spekulationerna om tänkbara efterträdare till Jan Björklund är i full gång efter att Liberalernas partiledare på onsdagen gav beskedet att han lämnar sin post. Det spekuleras om bland annat EU-kommissionär Cecilia Malmström, ekonomisk-politiske talespersonen Mats Persson, Gulan Avci, Liberalernas talesperson i integrationsfrågor, Johan Pehrsson eller förra statsrådet Nyamko Sabuni. Enligt uppgifter till Expressen, som Omni rapporterar om, kan en ny ledare för L komma att väljas redan före sommaren.

Ny mätning

Socialdemokraterna har tappat 2, 8 procentenheter i väljarstöd efter regeringsbildningen. Det visar Novus mätning, rapporterar SVT. Väljarbarometern visar också att L hamnar på 2, 7 procent. Även MP ligger under fyra procents-spärren och hamnar på 3,4 procent. SD är nu Sveriges näst största parti och ligger på 21,2 procent.

Tiggeriförbud i Staffanstorp

Skånska Staffanstorp vill förbjuda tiggeri. Kommunstyrelsen klubbade igenom ett förslag om lokalt tiggeriförbud på onsdagskvällen. Toalettbesök var ett skäl till beslutet, rapporterar Sydsvenskan. 

Debatt

Det krävs stora reformer för att klara Löfvens politik och uppgörelsen mellan regeringspartierna, C och L,  som bland annat lovar att invandringen ska öka. Det skriver tre moderata kommunpolitiker på DN Debatt.

SvD:s debattsida  riktar distriktsläkare Bengt Järhult stark kritik mot att Läkemedelsverket vill lägga ned Läkemedelsboken. Att lägga ned denna »oberoende kunskapskälla« är ett hot mot livsviktig, oberoende information för såväl patienter som vårdpersonal, anser han.

Civilminister Ardalan Shekarabis (S) hot om reklamförbud om inte spelbolagen för en mindre aggressiv marknadsföring är förhastat, skriver Jenny Nilzon, vd för Spelbranschens riksorganisation, på DI Debatt.

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera