Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Wallström KU-anmäls 

Margot Wallström KU-anmäls, Jonas Sjöstedt tvivlar på att januariöverenskommelsens punkter om arbetsrätt och marknadshyror genomförs och S-ledningen ser ingen risk för partisplittring på grund av Reformisterna. Det är några nyheter i Fokus svep.

Sjöstedt: C och L förslag går inte igenom

Alla punkter i januariöverenskommelsen, som marknadshyror och arbetsrätt, kommer inte att genomföras, tror V-ledaren Jonas Sjöstedt.

– S kommer att göra allt för att de hamnar längst ner i en byrålåda hos någon landshövding som utreder det här under lång tid, säger Jonas Sjöstedt i en intervju med Expressen.

Wallström KU-anmäls 

Lars Adaktusson (KD) KU-anmäler utrikesminister Margot Wallström (S) KU-anmäls för sitt uttalande om Storbritannien och brexit, rapporterar Sveriges radio.  Wallström kallade britternas EU-uträde för »ett historiskt misstag« och uppgett att orsaken var »ett dåligt politiskt ledarskap som pågått länge i Storbritannien«.

S kritiserar snökaos 

Oppositionsborgarrådet Jens Sjöström (S) är kritisk till kollektivtrafiken i Stockholm, rapporterar Dagens Nyheter. 

– Vi tycker att det är helt oacceptabelt att trafiken inte fungerar och att hela system stått still till följd av snöväder och vinterväglag, säger han.

Debatter

DN Debatt riktar före detta finansminister Erik Åsbrink kritik mot den skattereform som nämns i det avtal som slöts mellan regeringen, C och L i januari. Reformen krånglar bara till skattesystemet ytterligare, enligt Erik Åsbrink, som i stället förespråkar en bred skattereform med höjd kapitalskatt och sänkt skatt på arbete.

SvD:s debattsida uttrycker Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen, oro över rättsläget när det gäller avverkning av skog.

Skälet till den oro som Ulf Bernitz, professor i Europarätt, i sin tur uttrycker på DI Debatt, är i stället gårdsförsäljning av alkohol, som enligt Januariavtalet ska utredas. Enligt Ulf Bernitz skulle en sådan försäljning sannolikt leda till att EU- domstolen ogiltigförklarar den särställning som Systembolaget har i Sverige.

 

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera