Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Svep: Persson sågar skattepolitiken

Göran Persson sågar dagens skattepolitik. Samtidigt avslöjas det att ex-statsministern har stort innehav i Ålandsbanken, samtidigt som han är ordförande för Swedbank. Detta och mycket mer i dagens svep.

Swedbanks styrelseordförande och ex-statsministern Göran Persson äger aktier värda flera miljoner kronor i Swedbanks konkurrent Ålandsbanken, skriver Di. Men varken han eller storägaren Alecta ser någon intressekonflikt.

I en TT-intervju sågar Göran Persson samtidigt den rödgröna regeringens skattepolitik, som menar att den slopade värnskatten borde ha kopplats till en stor skattereform med sikte på enhetlig kommunalskatt.

Lyxig kommunal konferens i Stenungsund

Efter avslöjandet om att Göteborgs kommun skickat 270 ekonomer på konferens till exklusiva Stenungsbaden Yacht Club – trots den värsta ekonomiska krisen på många år – genomförs i veckan ännu en konferens på spahotellet, rapporterar GT. Enligt tidningen går notan för den kommande konferensen på minst 128 000 kronor.

Damberg samlar partiet för samtal om gängvåd

Inrikesminister Mikael Damberg (S) samlar i dag partierna till fortsatta blocköverskridande samtal om gängkriminaliteten. Under riksmötets öppnande igår sade flera politiker att den viktigaste frågan just nu är gängvåldet.

Debatter

Kommuner måste själva kunna reglera elsparkcyklarna. Vi kan inte förlita oss på välvilja från de kommersiella aktörerna. Jag lyfter nu därför en rad förslag på hur lagstiftningen och trafikförordningen bör ändras och hoppas att infrastrukturminister Tomas Eneroth genomför dessa skyndsamt, skriver Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm på DN Debatt.

Den svenska modellen med så kallad varmhyra är ett extremt effektivt verktyg för att minska energianvändningen. När EU-kommissionen nu vill tvinga Sverige till förändringar måste regeringen vara beredd att ta strid i EU-domstolen, skriver flera debattörer, bland andra HSB:s förbundsordförande Anders Lago på SvD Debatt.

Omstöpningen av Arbetsförmedlingen har i praktiken satt verksamheten ur spel. Nu måste nya arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S) omedelbart se till att arbetssökande anvisas till de insatser de har rätt till, skriver Liberalernas arbetsmarknadspolitiske talesperson Gulan Avci på Di Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera