Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Aktuellt / Inrikes / Utrikes

Svepet: 2 av 3 väljare har lågt förtroende för regeringen

Regeringen får underkänt av väljarna enligt en ny undersökning, Trumps brev till Erdoğan avslöjat. Detta och mer i svepet.

Bara tre procent av svenskarna uppger att de har ”mycket stort förtroende” för regeringen. Medan två av tre väljare har lågt förtroende, enligt en mätning från Sifo/Expressen.

Klartecken till storaffär trots misstänkt penningtvätt 

Regeringen gav klartecken till Vattenfalls försäljning av brunkolsverksamheten i Tyskland – trots att köparen EPH misstänktes för penningtvätt, skattefusk, mutor och korruption, rapporterar TV4 som tagit del av hemligstämplade dokument.

Utrikes

Minst 160 000 människor är på flykt efter den turkiska offensiven i norra Syrien. Ungefär 1 000 lyckats ta sig över gränsen till irakiska Kurdistan, rapporterar SR Ekot.

Donald Trump försökte övertyga sin turkiske kollega Recep Tayyip Erdogan att gå försiktigt fram i sin invasion av Syrien. Det framgår av ett brev som Trump skickade till Erdogan för en vecka sedan, skriver bland andra Reuters. Brevet avslutas med en uppmaning till Erdogan: "Var inte en tuffing. Var inte en idiot!"

Debatter

Den kartläggning av enskilda poliser som med enkelhet kan göras idag behöver försvåras. Därför bör namnen tas bort på polisernas tjänstelegitimation och ersättas med ett nummer, skriver Lena Nitz, Polisförbundet på SvD Debatt.

I dag inleds Moderaternas partistämma i Västerås – men interndemokratin lyser med sin frånvaro i partiet. M-ledningen inser inte situationens allvar, trots den egna valanalysens varningar, skriver tidigare riksdagsledamoten Finn Bengtsson (M) på Di Debatt.

Det grundläggande problemet med hyresregleringen är att hyrorna har tillåtits halka efter bostädernas värde. Regleringen har skapat bostadsbrist och långa köer, ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter samt svarthandel med hyreskontrakt. Problemet kan lösas på tio år om politikerna vågar lyssna på forskningen, skriver Fredrik Kopsch på DN Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera