Aktuellt / Covid-19

Svepet: Berusad man hostade på förbipasserande – blev gripen

Man greps i Eskilstuna sedan han hostat på förbipasserade, Boris Johnson inlagd på sjukhus och primärval i Wisconsin trots stark kritik.

Berusad man hostade på förbipasserande –blev gripen

Sent under söndagskvällen blev en man i 60-årsåldern gripen i centrala Eskilstuna. Detta sedan han hostat och spottat mot förbipasserande samt hävdat att han var smittad av coronaviruset, skriver TT.

Ambulans kallades till platsen, men sjukvårdspersonal bedömde att den brusade mannen inte var sjuk.  I stället greps mannen av polis och är nu misstänkt för försök till grov misshandel.

”Munskydd kan hjälpa”

Under söndagskvällen medverkade Karin Tegmark Wisell, chef för avdelningen för mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten, i Agenda. Där kom hon med beskedet att munskydd för personer utanför vården kan ha ett syfte. Något som tidigare varit oklart.

Hon sa också att munskydd, som Folkhälsomyndigheten vidhållit inte fungerar som skydd för människor som inte arbetar inom vården, faktiskt kan ge ett skydd.

– Nu finns det nya data på att munskydden faktiskt kan hjälpa mot droppsmitta. Vi får ny kunskap hela tiden, sa hon i Agenda.

Digital insamling till Majblomman

För första gången på över 100 år blir det ingen försäljning av majblommor i vår. Nyligen togs beslutet att skjuta upp försäljningen till hösten. Samtidigt drar man igång en digital insamling i slutet av april, skriver Majblommans riksförbund i ett pressmeddelande.

 

UTRIKES

Coronasmittad Boris Johnson inlagd på sjukhus

För tio dagar sedan testades Storbritanniens premiärminister Boris Johnson positivt för covid-19. Eftersom Johnson fortfarande uppvisar symtom på att bära på viruset blev han sent under söndagen inlagd på sjukhus, rapporterar BBC.

Enligt hans talesperson är det dock endast en försiktighetsåtgärd.

Primärval trots coronakris väcker ilska

På tisdag är det tänkt att det ska hållas primärval i amerikanska Wisconsin. Detta trots att landet är hårt drabbat av covid-19 och att folk blivit beordrade att hålla sig hemma.

– Att hålla val samtidigt som folk beordras att hålla sig hemma är vettlöst, säger en ilsken demokratisk borgmästare till webbtidningen Politico.

Demokraterna har sedan tidigare skjutit upp sitt partikonvent till i augusti på grund av viruskrisen.

 

Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.

Logga in
eller

Köp FOKUS ONLINE utan bindningstid!

Prova 1 månad för 1 krona

Kampanjpris 1 krona första månaden därefter 149 kronor per månad.

Detta ingår:

Obegränsad tillgång till alla online-artiklar.

Aktuella analyser och fördjupningar.

Dagligt nyhetsbrev.

Fokus på samhällsfrågor, politik, ekonomi, kultur och vetenskap.

Fortsätt

Jag godkänner villkoren för Fokus (FPG Media AB).

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera