Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren

Hans Dahlgren EU-minister Statsrådsberedningen

Aktuellt / Covid-19 / Inrikes / Politik / Utrikes

Svepet: Sverige vill strama åt coronastöd, Kina hotar med motåtgärder i Hongkong

EU-minister Hans Dahlgren tänker inte ge vika för Tysklands och Frankrikes krav på en generös återhämtningsfond i EU, Kina upprörs över Storbrianniens invit till Hongkongbor att utvandra och företag som beviljas uppskov återbetalar stöd i förtid. Läs mer i Svepet!

Sverige vidhåller stram linje mot Frankrike och Tyskland

Trycket från Frankrike och Tyskland på Sverige att säga ja till EU:s återhämtningsfond ökar. Men regeringen vidhåller sin strama linje inför EU:s toppmöte den 17–18 juli. Vi gillar inte att man skuldsätter kommande generationer med att ge bort bidrag, säger EU-minister Hans Dahlgren till SvD. 8 000 miljarder ska fördelas, varav två tredjedelar är bidrag och resten lån.

Företag betalar in uppskov med skatten i förtid

Omkring 3 700 bolag som ansökt om uppskov på skatten, på grund av coronakrisen, ångrar sig och väljer att betala in den. Totalt handlar det om tre miljarder kronor, rapporterar TT. Totalt har 33 000 bolag ansökt om anstånd från Skatteverket, på sammanlagt 40 miljarder kronor, men intresset har dalat.  "Vi vet inte vad som har fått företagen att ändra sig", säger Eva Bodén, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Storbritanniens öppna erbjudande väcker ont blod i Peking

Kina hotar med motåtgärder sedan Storbritanniens erbjudit Hongkongbor att bosätta sig i landet. “Kina motsätter sig detta starkt och förbehåller sig rätten att vidta åtgärder”, sade utriksministerns talesperson, Zhao Lijian, vid en presskonferens i Peking, enligt The Guardian.

DEBATT

"Formuleringarna om att “ryssarna nu sagt ja” gör SVT och andra svenska medier som publicerat artikeln till del av Putins propagandamaskineri.” Aftonbladets Jenny Wennberg är kritisk till den svenska mediebilden av ryska valet.

“I Tyskland och Italien ombeds restautangbesökare skriva ner sitt namn och telefonnummer på en lista så att man kan nå dem om de råkat sitta nära någon som man sedan upptäcker är smittad.” DN föreslår (återigen) nytänkande i smittspårningen i Sverige.

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera