Handelsbanken halverar antalet kontor – 1000 personer kan bli av med jobbet

Text: Redaktionen

Bild: TT

Handelsbanken storbantar – halverar antalet kontor

Från 380 till 200 kontor. Handelsbanken planerar att nästintill halvera antalet bankkontor för att istället göra en IT-satsning. Det innebär att 1000 personer som i dag jobbar på något av bankens fysiska kontor kan bli av med jobbet.

”Kundernas digitalisering har nu nått en punkt där banken kan ta ett nytt steg i sin utveckling — både på kontoren och på de digitala mötesplatserna”, skriver banken.

SD-politiker får gå efter kommentar i privat chatt

Nazistiska och rasistiska formuleringar i en chatt blev droppen för Sverigedemokraternas ledning. Nu tvingas Dennis Askling, som varit anställd på partikansliet och gruppledare i Haninge, att lämna sedan Expressen granskat hans språkbruk.

– Det här definierar inte mitt parti, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i en kommentar.

Man skjuten i Norrköping

Sent på tisdagskvällen larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Klockartorpet i Norrköping. Senare under kvällen dök en man i 25-årsåldern upp på sjukhuset med skottskador och polisen kopplar ihop händelserna.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord. Vi försöker ta reda på vad som har hänt, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen, till TT under natten.

UTRIKES

Trump: Coronavaccin endast veckor bort

Håller USA på att få fram ett vaccin mot covid-19? Ja, i alla fall enligt president Donald Trump. Den sittande presidenten menar att man endast är tre-fyra veckor från att ha ett vaccin på plats. Men enligt flera experter kommer det dröja till i slutet av året innan ett godkänt vaccin finns att tillgå.

I stället ses utspelet av flera som ett försök att öka sin popularitet före USA-valet som avgörs den 3 november.

Suga vald som ny premiärminister

Som Fokus tidigare skrivit om blir det Yoshihide Suga, 71, som tar över som premiärminister i Japan. Suga valdes med 314 av totalt 462 röster i underhusets kammare. Suga har sedan 2012 haft rollen som regeringens främste talesman och varit ordningsmannen som sett till att ministrarna följt den linje som stakades ut av avgående premiärministern Shinzo Abe.

DEBATT

”Förebygg gängvåldet”

Det brottsförebyggande arbetet är kraftigt underfinansierat. I Stockholm saknas pengar till att hålla unga borta från gatan. Det måste förändras – läget har aldrig varit allvarligare än nu, skriver fyra V-politiker på SvD Debatt.

”Låt nyanlända kvalificera sig till välfärden genom arbete”

”De svenska bidrags- och socialförsäkringssystemen försvagar drivkrafterna att arbeta. Det gör de inte minst för personer som är nya i Sverige och för unga. Därför föreslår vi i en ny Timbrorapport en rad reformer för att man gradvis ska kvalificera sig till ersättningar genom att arbeta och betala skatt”, skriver Stefan Fölster, nationalekonom och chef för tankesmedjan Better Future Economics och Emanuel Örtengren, välfärdsansvarig Timbro på DN Debatt.