Jan Larsson blir konkurrent till Persson

Text:

Under valet 2014 var Jan Larsson Socialdemokraternas valgeneral. På CV:t kunde han stoltsera med att ha varit statssekreterare åt tidigare statsminister Göran Persson, även om han i samband med partiledarbytet 2006 förlorat sin plats i partiets kärna. Den politiska comebacken kom efter en tid som kommunikationschef på Nordea.

Efter valet 2014 fick Larsson frågan om han ville bli minister i Löfvens regering. Han tackade ja, men fick inte som han ville. Det kom nämligen fram att han låtit asfaltera sin garageuppfart svart, vilket fick Stefan Löfven att ta tillbaka erbjudandet. Efter ministernederlaget har Jan Larsson jobbat som vd för Yrkesakademien men gör nu alltså ytterligare en comeback – i bankvärlden.

Men det blir inte som många trott i Swedbank, där tidigare chefen Göran Persson numera är ordförande. Utan i konkurrenten Handelsbanken. I mars 2020 tillträder han som bankens nye kommunikationsdirektör, enligt ett pressmeddelande.

Sajten Dagens Opinion avslöjade övergången redan på tisdagen, men fick då ingen bekräftelse på uppgiften. Nu kommenterar Jan Larsson själv nyheten på Twitter:

”Efter 4 år på @yrkesakademin går jag nu till @handelsbanken. Det har varit fantastiskt att få hjälpa människor till kunskap och jobb på YA, och det blir nu en ynnest att få vara med och utveckla en av Europas mest framgångsrika banker!”