»Jag vill förföra, uppröra, beröra«

Text:

Vem är du?

– Jag är journalist, författare och en person som sedan jag började skriva och läsa alltid velat göra det, hela tiden. Jag är mamma till två oskattbara döttrar och delar min tid mellan Stockholm och Rom, där min italienske man bor.

Vad gör du?

– Barnen, kärleken, skrivandet, läsandet, familjen, fotboll (gärna italiensk) och matlagning är det jag helst fyller mitt liv med. Förutom att skriva hos er är jag kolumnist i Expressen och gör även andra jobb åt dem, som att nu senast bevaka det italienska parlamentsvalet.

Som kvällstidningsmänniska, vad är blixtanalysen?

– Valresultatet speglar missnöje och misstro hos många italienare. Populistiska Femstjärnerörelsens starka valresultat och det totala nederlaget för de regerande socialdemokratiska PD tyder på det. Att Lega gör ett så starkt val visar också hur viktig migrationsfrågan är, och högerkoalitionen blev också den största. Det kommer att bli komplicerat att bilda regering – ingen har majoritet.

Vad tänker du skriva om?

– Allt, precis allt. Från passion till utrikespolitik, det lilla och det stora. Jag vill skildra dagens Sverige med både vrede och ömhet. I en annan text vill jag ta med läsarna långt bort, visa dem något nytt; vackert eller fasansfullt. Livet i sitt pendlande mellan gråhet och skönhet, njutning och smärta.

Så det kan bli lite vad som helst?

– Ja, det ska vara oväntat och varierande. Det enda den som läser mig ska veta är att det aldrig blir tråkigt. Och att jag hoppas att de ska tycka om min penna, även när de inte delar mina åsikter. I slutändan vill jag: förföra, uppröra och beröra.

Läs Jennifer Wegerups debutkrönika här. 

Fokus välkomnar fem nya kolumnister