Svep: Adaktusson röstade mot abort

Text:

Bild: Pontus Lundahl / TT

Adaktusson röstar emot abort

 Lars Adaktusson (KD) har i Europaparlamentet röstat emot abort vid 22 av 28 tillfällen, rapporterar Dagens Nyheter.

»Det kan tyckas märkligt att man som parlamentariker röstar mot förslag som kan vara både viktiga och rätt i sak. Men det händer emellanåt och det är väsentligt för att motverka de krafter som konsekvent arbetar för att EU ska växa och lägga under sig mer makt«, skriver Adaktusson i ett mejlsvar till tidningen.

Läs en stor intervju med Lars Adaktusson om bland annat abortfrågan här. 

Winberg sparkades via mejl

Kristina Winberg blev utesluten av Sverigedemokraterna genom ett mejl. Det säger hon i en intervju med Expressen.

– Jag fick ett protokollsunderlag mejlat till mig på söndagskvällen. Det gör mig besviken så klart, jag tycker att de hade kunnat ringa mig, säger Kristina Winberg.

M och KD störst i sociala medier

Toppnamnen Tobias Tobé (M) och Sara Skyttedal (KD) är populärast på sociala medier om man räknar antalet reaktioner, skriver Expressen.

– Forskning visar att politiker som är aktiva i sociala medier, inte minst när de har en balans mellan en professionell och personlig ton, kan vara framgångsbringande i termer av gillande. Detta tycks bland andra Tomas Tobé men även företrädare för KD ha tagit till sig. De gör helt rätt om målet är att skapa uppmärksamhet och gillande, säger statsvetaren Jenny Madestam.

Debatter

»Dåligt stöd för att psykiska sjukdomar ökar bland unga«, skriver tre forskare på DN Debatt.

»Det finns inga reella tekniska hinder för att fortsätta driva Ringhals 1 och 2 fram till 2050-talet. Problemet är snedvridna marknadsförutsättningar«, skriver kärnenergiexperten Staffan Qvist på DI debatt.

»Det är dags att avsluta EU-medlemskapsförhandlingarna med den turkiska regimen«, skriver Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, Sara Skyttedal och David Lega, på SvD debatt.