Svep: Låst läge hotar politiska reformer

Text:

Låst läge hotar reformer

 Får Sverige en övergångsbudget kan det skada den svenska ekonomin på lång. Det säger flera chefsekonomer som DI intervjuat.

– Risken är att vi till slut får en handlingsförlamad regering som inte tar tag i de svåra frågor som man måste ta tag i. Det är min allra största oro, säger Anna Breman, chefsekonom på Swedbank. 

Sjöstedt: V måste få inflytande för en mittenregering

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt är inte orolig för att V skulle tappa stt stöd vid ett nyval. Det säger han i en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon. Han påpekar även att partiet är viktigt vid en eventuell mittenregering.

– Så ser valmatematiken ut, säger Sjöstedt.

Intern kritik: »S måste ge upp sin självbild«

Att det är ett låst läge i politiken har inte undgått någon. Därför måste Socialdemokraterna »ge upp sin självbild« för att locka över C, anser Östhammar Kommun.

Debatter

»Påvens uttalande och kristna etik om abort blundar för konsekvenser för individen«, skriver filosofen Torbjörn Tännsjö på DN Debatt.

»Riksdagen bör ställa 10-veckorskrav för handläggningen av ärenden för alla myndigheter«, skriver Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö, på SvD Debatt.

»Talmannen borde själv leda samtalen om regeringsbildningen. Då hade han kunnat skaffa sig en löpande bild av vilka låsningar som kan dyrkas upp«, skriver statsvetaren och DN:s tidigare chefredaktör Hans Bergström, på DI Debatt.