Svep: SD splittrar M

Text:

Bild: Claudio Bresciani/TT

SD splittrar M 

Ulf Kristersson (M) bör ge tydligare besked kring sin inställning till Sverigedemokraterna. Det säger Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för M-förbundet i Skåne, i en intervju med Aftonbladet.

– Jag är mycket frustrerad att den politiska diskussionen under så lång tid reducerats till en diskussion kring hur man förhåller sig till ett annat politiskt parti.

Samtidigt är moderata politiker i Stockholm negativt inställda till SD.

Muf: Halvera SVT:s och SR:s budget

Benjamin Dousa, ordförande i Moderata ungdomsförbundet, vill halvera budgeten för SVT och SR. Det säger han i en intervju med Ekot inför partiets kommun- och landstingsdagar.

– Vi tycker att Moderaterna har skött processen väldigt dåligt, utan att egentligen fått upp någon diskussion om innehåll och omfattning så har man villkorslöst röstat för hela public-service-skatten, säger Benjamin Dousa.

Daniel Riazat (V): Vi behöver mindre populistiska förslag

Riksdagsledamoten Daniel Riazat (V) är kritisk till Liberalernas förslag om ordningsbetyg. Han säger i en SVT:s Opinion Live att förslaget saknar evidens inom forskningen.

– Det vi behöver mindre av är populistiska förslag som är resultatet av inre kriser i ditt parti, säger Daniel Riazat.

– Sverige är helt unika som tog bort detta – och vi har större ordningsproblem än de flesta andra länder, säger Liberalernas partiledare Jan Björklund. Läs mer här. 

EU-parlamentariker lovar öppenhet med kvitton

En EU-parlamentariker får 45 000 kronor utöver sin grundlön för att täcka kontorskostnader – något de inte är skyldiga att redovisa. Det ska bli skillnad, rapporterar Ekot som skickat ut en enkät till partiernas fem toppkandidater.

– Jag tycker att det är viktigt att man är transparent gentemot sina väljare. Därför kommer jag självklart att redovisa mina kvitton öppet, säger Liberalernas andrenamn Said Abdu.

Debatter

»I regeringens och stödpartiernas 73-punktsprogram ägnas integrationskrisen endast ett förstrött intresse. Det är en häpnadsväckande felprioritering. Därför tar vi moderater nu ledningen i denna ödesfråga och tillsätter en integrationskommission med politiker och experter som på ett år ska ta fram praktiskt genomförbara reformer«, skriver Ulf Kristersson (M), på DN Debatt.

»Sverige har ett sårbart internet – det måste vi ändra på. Alla svenskar måste få tillgång till ett robust fibernät. Det är en nödvändighet«, skriver centerpartisterna Niels Paarup-Petersen och Annette Linander, på SvD Debatt.

»Slutsatserna i OECD:s nya rapport om den svenska skolan har förvrängts i debatten. Skolsegregationen är i själva verket unikt låg. Det som karaktäriserar svensk skola är i stället bristen på ordning, unikt många sena ankomster och svagt ledarskap«, skriver Hans Bergström, tidigare chefredaktör för DN, på DI Debatt.