Svep: SD vill se Söder som talman

Text: Redaktionen

Källa: SD vill ha Söder som talman       

Sverigedemokraterna vill nominera Björn Söder som andre vice talman, skriver Expressen.

– Vi utgår från praxis att tredje största parti erhåller den platsen, säger en källa nära partiledaren Jimmie Åkesson, enligt tidningen.

 KD-topp lät skattebetalarna stå för bröllopsnota

Kristdemokraternas toppnamn Caroline Szyber åkte på bröllop och redovisade det som tjänsteresa, skriver Aftonbladet.

Szyber bekräftar att hon var på bröllop men menar att det huvudsakliga syftet med resan till Bohuslän var att jobba i närheten av hotellet

304 M-politiker: Ta makten med hjälp av SD

Över hälften av de 609 moderata politiker som Expressen kontaktat via en webbenkät vill att Moderaterna tar regeringsmakten med hjälp av SD. Läs mer i Fokus här.

KDU:s ordförande lämnar

Christian Carlsson, ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund KDU, lämnar sitt uppdrag i november, rapporterar Expressen.

– Jag är jurist i botten, och vill fortsätta att arbeta med samhällsfrågor. Jag är 31 år, och hade bara kunnat fortsätta som förbundsordförande ett år till. Jag är väldigt nöjd med de två år jag har suttit, säger han till TT.

AFS-partisekreterare jobbar som flyktingombud

 Jessica Ohlson, Alternativ För Sverige (AFS) partisekreterare, jobbar som juridiskt ombud och har företrätt 27 ensamkommande ungdomar, rapporterar P4 Sörmland.

– Som jurist tillämpar jag de lagar som finns, och som politiker vill jag stifta nya. Det har jag inga problem att skilja på, säger Jessica Ohlson till P4 Sörmland.

Analys: Valrörelsen som bara fortsätter

Socialdemokraterna har förlorat sin särställning, ändå faller mittenpartierna in i att cirkla kring det gamla maktpartiet. Kanske kan bara ett extraval låsa upp alla stängda dörrar, bloggar Fokus politiske chefredaktör Johan Hakelius.

Debatter

Läraryrket bör fråntas de sociala uppgifterna och fokusera på själva kärnuppgiften: undervisning. Det skriver Isak Skogstad, lärare och skoldebattör, på DN Debatt.

Våga investera i forskning och utveckling, skriver nio företrädare för Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, på Di Debatt.

Ett samarbete över blockgränsen i Stockholms län är helt nödvändigt för vårdens utveckling, skriver Erika Ullberg, gruppledare för (S) i Stockholms läns landsting, på SvD Debatt.