Vd:n om Oscar Properties finansiella knipa : ”Hade säkert gjort vissa saker annorlunda”

Text:

Bild: TT (obs! montage!)

Fastighetsutvecklingsbolaget Oscar Properties är i finansiell knipa med en rad betalningskrav mot sig. Kronfogden har även utmätt närmare 7 miljoner kronor av en skatteskuld på 20 miljoner från bankkonton tillhörande Oscar Engelbert, vd och grundare av bolaget.

2019 sålde man endast fem stycken lägenheter mot 345 året innan, vilket Fokus skrivit om.

Han har inte velat ställa upp på en intervju, utan Oscar Engelbert har besvarat på frågor per mejl.

Oscar Properties har en rad betalningskrav och somliga ifrågasätter er betalningsförmåga. Kommentar?

"Vår finansiella information finns i våra rapporter, vänligen se dem på vår hemsida. Det är dock ingen hemlighet att vi är många som påverkas av den nuvarande samhällssituationen med covid-19 och det påverkar även vår likviditet", skriver Oscar Engelbert.

Andra företag i liknande och närliggande segment är inte indragna i lika många tvister, varför avviker ni så negativt?

"Jag kan inte svara för andra företag i liknande/närliggande/samma segment som vi men överlag så är tvister med underleverantörer inom bygg- och fastighetsbranschen inte ovanligt, de gäller ofta olika syn på leverans och kvalitet. VI har alltid som ambition att komma överens med så många som möjligt", skriver Engelbert.

Vad hade ni kunnat göra annorlunda?

"Det finns alltid skäl till att vara eftertänksam kring ens eget agerande när man hamnar i en tvist. Det är säkert så att vi skulle kunnat skriva bättre avtal och gjort vissa saker annorlunda för att på så sätt ha undvikit tvister", enligt Engelbert.

Under årens lopp har du sålt aktier för flera hundra miljoner, kan det det finnas skäl att du gör ett riktat aktieägartillskott för att stärka balansräkningen?

"Bolaget har endast gjort utdelningar på 15 msek kontant sedan 2014. I övrigt har vi inga kommentarer kring ovan", skriver Oscar Engelbert.

LÄS OCKSÅ: Från 345 till 5 sålda lyxlägenheter: Kan Oscar Properties resa sig igen?