Valpen somnade innanför min blus.

Text:

'-Här, kan du hålla henne lite, frågade stjärnmäklaren Fredrik Eklund och langade upp sin nio veckor gamla taxvalp i min famn.

Sekunden därpå dundrade trettio av Sveriges främsta investerare in.

Vi hade just avslutat lunchintervjun när den bedårande hundvalpen hamnade i min famn. Fredrik Eklund ville dricka champagne och hälsa på svenska mingelmänniskor. Hans händer tog slut och ja, den lilla taxen fick ett nytt hem hos mig.

Den var sådär makalöst söt som bara små hundvalpar kan vara. Ljust chokladbrun med en liten kolsvart nos som försiktigt sniffade i luften. Fredrik och hans pojkvän hade varit och köpt den bara några timmar tidigare. De kallade den för Mousie.
-Efter Mousolina, förtydligade pojkvännen med ett skratt.

Vi stod i Fredrik Eklunds exklusiva show room, en marmortung gammal bank bara några meter från Wall Street på Manhattan. Det såg precis ut som i Inside man, och det visade sig att det faktiskt var just här filmen spelades in.

Lilla Mousie lät sig villigt klappas av framsträckta investerarhänder, en av dem tillhörde Fredriks pappa, ekonomen Klas Eklund. Jag kan inte säga att det var just därför, men Mousie började plötsligt jäspa och stack huvudet innanför min blus – och somnade.

Då lutade isig Klas Eklund mot mig och nickade ut mot människorna som minglade i den pampiga lokalen.

-Titta, där ser du åttio procent av den svenska finansmarknaden, sa han.

Fredrik Eklund pratade om skyskrapor och lyxlägenheter. Tände fjärrstyrda lampor i jättemodellen av senaste fastigheten. Men åttio procent av den svenska finansmarknaden lyssnade inte. De stod med huvudet på sned, fånigt leende mot en sovande taxvalp som stack fram ur min blus.

fredrik eklund + valpen

Fredrik Eklund och Mousie. Sekunden innan åttio procent av den svenska finansmarknaden stormade in.