Fokus+Almedalsbloggen=sant!

Text:

Vi har hållit på och knepat och knåpat på ett upplägg ett tag, och nu är det klart. Fokus och gänget bakom Almedalsbloggen gör gemensam sak och lanserar en ny version av makthavare.se i början av maj. Där kommer vi att köra politisk realtidsbevakning, och det kommer att bli oerhört mäktigt.

Här är hela pressmeddelandet:

Fokus och Almedalsbloggen granskar makthavare på nätet
Nyhetsmagasinet Fokus och gänget bakom Almedalsbloggen relanserar i början av maj webbsidan makthavare.se, som blir en modern webbaserad plats för politisk realtidsbevakning, analys och granskning.
Nya makthavare.se blir en plats på nätet där både nybörjare och proffs på politik får aktuella händelser beskrivna både lättsamt och insiktsfullt. Bevakningen kommer att ske med fokus på de personer som formar den svenska politiken.
Till att börja kommer makthavare.se att bestå av en gruppblogg med politiska nyheter, analyser och krönikor, samt en utökad version av den makthavarwiki som redan finns på sajten. På lite längre sikt kommer sajten att utökas med ytterligare funktioner.
- Genom att förena Almedalsbloggens närhet till de politiska skeendena med Fokus tyngd, säljorganisaton och den redan etablerade wikin skapar vi en helt ny miljö på nätet. Det känns jättespännande, säger Magnus Ljungkvist på Almedalsbloggen.
- Förhoppningsvis blir nya makthavare.se både vara ett nav för den politiska debatten och en intressant annonsmiljö för att löpande nå Sveriges opinionsbildare och beslutsfattare, säger Karin Pettersson, chefredaktör för Fokus.
Makthavare.se är politiskt obunden och oberoende, och särskild vikt läggs vid att en balans uppnås mellan analysbloggare med olika politisk bakgrund, samt från akademi och näringsliv.

För frågor om samarbetet, kontakta:

Karin Pettersson, chefredaktör Fokus 073-940 9303
Magnus Ljungkvist, Almedalsbloggen 076-824 0605

För frågor om annonsering, kontakta:

Daniel Hamrin, försäljningschef Fokus 073-940 9304

Om Almedalsbloggen och Fokus
Bakom Almedalsbloggen står bolaget Inre Kabinettet. Bolaget består av nio personer där Almedalsbloggen grundare Magnus Ljungkvist och Jonas Morian finns med. Inre Kabinettet består av Magnus Ljungkvist, vd, Stina Morian, styrelseordförande, Cecilia Garme, redaktör, Anne Lindén, redaktör, Hampus Brynolf, tekniskt ansvarig, Victor Bernhardtz, redaktör, Jonas Morian, redaktör, Jakob Lind, styrelseledamot, Stina Ljungkvist, ekonomichef.

Fokus är en politiskt oberoende tidskrift, utan kopplingar till något parti eller organisation. Utgivning sker via förlaget FPG Media AB. 2007 mottog Fokus Publicistklubbens stora pris ”för att ha återskapat ett utrymme i svensk press för det berättande nyhetsreportaget”.