Jag kan inte sluta tänka på Bobby Jindal

Text:

Med Pirate Bay-rättegången, avtalet mellan IF Metall och arbetsgivarna samt Clintons besök i Israel finns det mycket att fundera på. Men jag kan inte sluta titta på youtubeklipp med republikanernas nye ”stjärna”, Bobby Jindal och fundera över om han verkligen är det bästa The Party of Lincoln kan skaka fram. Uppenbarligen är republikanerna ett parti i djup kris, och självklart är det lång till nästa val, men ändå.

Okej att Jindal är påläst, seriös och principfast. Okej att han var USA:s yngste guvernör när han vann valet i Louisiana 2007, okej att han har indiskt påbrå, vilket inte tillhör vanligheterna bland republikanernas toppar. Det måste väl ändå till något mer – karisma, utstrålning, magi – för att vara ett spännande framtidsnamn?

Jindal blev utvald att svara på Obamas tal till kongressen förra veckan, och floppade rejält. Men han kommer få fler chanser. För även om Mitt Romney just nu ser ut som den starkaste kandidaten inför en presidentvalrörelse 2012, så finns det ett sug efter en ny generation politiker. Men som sagt, det måste finnas fler därute. Och då menar jag inte Sarah Palin.

Läs här för en bra presentation av Jindal, och kolla klipp här (om att han tackar nej till federala pengar) och här (det redan beryktat usla svarstalet till Obama).

För övrigt kan jag verkligen rekommendera den här texten av Elizabeth Drew om man vill få en känsla för Obamaadministrationens framgångar och misslyckanden hittills.

Läs också Martin Gelin om republikanernas öden och äventyr.