Rapport från redaktionsmöte

Text:

På dagens utvärdering kände vi oss ganska nöjda med att på så kort tid fått ihop så mycket om den nya svenska EU-kommissionären och konsekverna av utnämningen. Vi diskuterade också den internt populära grafik i början av tidningen som vi kallar Bildat. Nu när vi gett den större plats; kan man utveckla den ytterligare? Det rådde enighet, åtminstone på ett hörn av bordet, om att Jan Scherman stått för veckans roligaste citat, och att Jens Kärrmans vinkel på Vellinge var rätt typiskt Fokus. Tvärtom - rika Vellinge vägrar ta emot barnen, fattiga Övertorneå öppnar armarna och tjänar på det. Några rubriker - till exempel den till min egen text om EU-presidenten - fick kritik för att vara tama.

På torsdagsmötet pratade vi en hel del om EU-cheferna som har tillsatts. Vad kan vi tillföra nästa fredag? Kan vi ens tillföra något då? (Ja, då det borde vi kunna.) Vi diskuterade energi, hur borgerlighetens eniga vapen om kärnkraften tycks krisa efter Maud Olofssons Vattenfalls-härva och Jan Björklunds hetsande om fler reaktorer, snabbare. Utifrån Jenny Anderssons krönika i veckans tidning samtalade vi också om räntorna och belåningen och bostadsmarknaden. Varför spricker inte bostadsbubblan och har svenskarna blivit galna i att låna?

Vad händer med svininfluensan? Hur många liv tjänar man eller förlorar man på att förbjuda dubbdäck? Och är det inte lite roligt att det blir sådant liv om Maria Wetterstrand och miljöpartiet bara för att några liberaler i Stockholm känner sig hemlösa i partirymden (och hörde vi inte exakt samma sak från exakt samma personer om Maud Olofsson för fyra år sedan)? Allt detta var också saker vi pratade om.