Rör aldrig en annan människa

Text:

Christoffer backade tillbaka, sänkte blicken och förklarade lågmält att risken visserligen var försumbar, men att mantrat han burit med sig under resan fortfarande malde i huvudet, »aldrig vidröra en annan människa«. Ebola har försatt hela länder i skräck och ingen går säker. Christoffer Hjalmarssons bilder berättar en gripande historia om förtvivlan, men också hopp. För första gången vågar nu läkarna prata om att smittan kan vara på väg att besegras. Allt detta kan sammanfattas i ett litet blått handavtryck. Daniel Toe, 11 månader gammal, förlorade sin mamma till ebolan. Daniel Toe själv är en av dem som satt sitt handavtryck på överlevarnas vita vägg som ni ser på veckans omslag.

Nästa vecka avgörs regeringens framtid. In i det sista är det oklart om sverigedemokraterna röstar ner budgeten eller inte. Ida Ölmedal har sorterat bland argumenten och letat förgäves efter en tydlig vinnare om det blir regeringskris.

En kvinna som leder Wallenbergimperiet i framtiden? Helt osannolikt är det inte, enligt Anders Billing som tittat närmare på successionsordningen.

Om du har barn på förskola har du med största säkerhet mött den där pappan eller mamman som vill sanera lokalerna från farliga kemikalier. Men hur farliga? Nina Brevinge reder ut hur många kilo kemikaliefyllt damm ett barn måste sätta i sig för att det ska vara skadligt.

På kulturen förebådar Fredrik Borneskans det svenska deckarundrets död och på Sista ordet skriver Lotta Lundgren om sin stora besvikelse när hon inser att hon måste vara med på bild även när hon framträder i radio. Vad hände med radioutseendet?

Trevlig läsning!