Strid inför öppen ridå

Text:

Snabbt blev han ekonomijournalisternas främsta citatmaskin. När allt gick bra resulterade det i rockstjärnestatus i spalterna. När det gick åt helvete var det inte lika kul. Medieintresset för näringslivets Lill-Babs visade sig nämligen vara minst lika stort i motgång som i medgång. Det skrevs till och med en bok om hur hans livsverk HQ Bank kraschade. Juridikens kvarnar mal långsamt men nu drar det ihop sig till avgörande i två parallella rättsfall. Återupprättelse och revansch eller spiken i kistan. Det finns inga mellanlägen. Och Qviberg vore inte Qviberg om han inte, återigen, använde sig av sin förmåga att manövrera i medielandskapet. Denna gång givetvis via twitter. Johan Anderbergs reportage om vår tids största finansmatador bjuder på rafflande läsning.

Efter att regeringen och oppositionen presenterat sina budgetförslag är det fortfarande en helt öppen fråga hur den ekonomiska politiken ser ut nästa år. Allt avgörs i ett »chicken-race« där sverigedemokraterna hotar att rösta på alliansens budget. Kommer de att backa ur i sista stund? De spelteoretiska analyserna är många och långa, men vad tycker egentligen sverigedemokraterna själva – har de en tydlig plan? Nina Brevinge och Ida Ölmedal visar på en djup spricka inom partiet.

Om ingen i näringslivet är likgiltig inför Mats Qviberg så går detsamma att säga om Lars Noréns ställning i kulturvärlden. Torsten Rönnerstrand berättar om hur vår mest kända levande dramatiker nu omvärderas.

Slutligen så kan vi ge er ett svar på frågan om man kan ha kul utan alkohol.

Trevlig läsning!