Vad ger bäst avkastning – 1000 timmars bloggande eller 1000 timmar i ett politiskt parti?

Text:

Ett meningsutbyte som började med ett inlägg av Nicklas Lundblad på bloggen Mina Moderata Karameller har utvecklats till en intressant diskussion mellan honom och Magnus Kolsjö (politiskt sakkunnig Finansdepartementet) om och hur sociala medier förändrar maktförhållanden, möjligheten till politisk påverkan och relationen mellan folkvalda och medborgare. Här och här kan man börja följa diskussionen – gör det!

Eftersom detta är precis den typen av frågor som vi vill prata om på Fokus konferens När tekniken förändrar politiken den 15 oktober, har jag bett Nicklas och Magnus fortsätta diskussionen i en panel under dagen. (Båda skulle ändå vara med och prata om annat, så det var svårt för dem att säga nej…)

Ett annat inslag som kommer att bli fånigt intressant är den panel som Juliagruppen ordnar under dagen. Den handlar om digital demokratisering och e-bistånd, och i panelen som modereras av Isobel Hadley-Kamptz medverkar Sebastian Buettrich från wire.less.dk som ägnar sig åt e-bistånd på gräsrotsnivå i framförallt Afrika och Henrik Pålsson från Ericsson som håller på med e-bistånd i Indien.

Programmet, som uppdateras löpande kan man spana in här. Sista anmälningsdag är 1 oktober.