Svepet: 17-årig pojke knivhuggen – avled av sina skador

Text: Redaktionen

Bild: TT

Den 17-åriga pojke som igår kväll knivhöggs på T-Centralen i Stockholm är död, rapporterar MittI. Fyra personer i åldrarna 17-21 är gripna för mordet.

Det var vid klockan 21.34 på tisdagskvällen som en person hittades knivskuren och allvarligt skadad vid en rulltrappa i T-centralen.

Personen – en 17-årig pojke – kördes till sjukhus med ambulans från Centralstationen, men hans liv gick inte att rädda. På onsdagsmorgonen skrev polisen på sin sajt att 17-åringen avlidit av sina skador under natten. Tidigare under den sena tisdagskvällen grep polisen fyra män i åldrarna 17-21 efter att fått signalement på gärningsmännen. De fyra är nu anhållna, på sannolika själ misstänkta för mord.

S fortsätter backa i ny mätning – når ny bottennivå

S går fortsatt back och hamnar på 22 procent i en ny mätning från DN/Ipsos den lägsta siffran hittills för partiet.

Sverigedemokraterna behåller sin plats som största parti, men backar något till 23 procent. Skillnaderna i stöd jämfört med mätningen för januari är små för samtliga partier. M, KD och SD samlar nu 49 procent av väljarstödet, vilket är 10 procent högre än januaripartierna.

Samtliga förändringar ligger inom den statistiska felmarginalen.

20 döda i upplopp i Indien: ”Situationen alarmerande”

20 personer har dött och 189 personer skadats i upplopp i Delhi i Indien, uppger chefen för Guru Teg Bahadur-sjukhuset enligt AFP och Omni.

Huvudstadsregionens ledare Arvind Kejriwal kräver nu att regeringen inför utegångsförbud och sätter in militär i de delar av huvudstaden där upploppen ägt rum.

”Situationen är alarmerande. Polisen kan, trots stora insatser, inte kontrollera situationen”, skriver han på Twitter.

Samtidigt som Donald Trump befinner sig i Delhi har tusentals personer de senaste dagarna demonstrerat både för och emot en ny, kontroversiell medborgarskapslag

Källor: Trump rasande över börsfallet på Wall Street

De senaste dagarnas kraftiga börsras på Wall Street har fått president Donald Trump att se rött. Två källor uppger för Washington Post.

att Trump är ”rasande” över utvecklingen, där Dow Jones har tappat nära 2 000 punkter på två handelsdagar till följd av oro för coronavirusets spridning.

På tisdagen varnade den amerikanska folkhälsomyndigheten CDC för att virusets utbredning sannolikt kommer att orsaka en pandemi, något som fick Wall Street att falla ytterligare.

Trump har vid flera tidigare tillfällen försökt tona ned virusets påverkan i USA och före börsfallet tilltog i går tog han till Twitter för att upprepa sitt budskap om att viruset är ”under kontroll i USA”.

”Aktiemarknaden börjar se väldigt bra ut enligt mig”, tillade han.

DEBATT

Förbjud friskolor att använda kötid som urval, skriver Lärarfackens ordförande i Dagens Nyheter.

I Svenska Dagbladet skriver socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Annelie Karlsson om riksdagens oroande utveckling

Kristdemokraterna Ella Bohlin och  Fredrik Wallén skriver i Aftonbladet att nyanlända måste göra obligatorisk hälsokontroll.