Veckan som kommer: Nobelfest, Löfven håller jultal och Asap Rocky är tillbaka

Text: Redaktionen

Bild: TT

Måndag 9 december

DOM I WALLIN-MÅL: Dom i förtalsmålet mellan debattören Cissi Wallin och journalisten Fredrik Virtanen. Wallin står åtalad för grovt förtal.

LANDSLAGSTRUPP: Förbundskaptenen Janne Andersson presenterar den trupp som ska få åka på januariturné i Qatar. Tidigare år har syftet med matcherna varit att låta oprövade spelare, oftast från allsvenskan, visa upp sig inför sommarens Europamästerskap.

Tisdag 10 december

NOBELPRISER: I dag ska årets Nobelpriser delas ut i Stockholms konserthus. Senare på kvällen blir det Nobelfest i stadshuset där kungafamiljen närvarar.

MISSTROENDE: Misstroendeomröstning riktad mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Frågan är om måndagens besked om att man skjuter upp Arbetsförmedlingens reform kan få V, M, KD och SD att backa.

Onsdag 11 december

JULTAL: Moderaternas partiledare Ulf Kristersson håller sitt jultal i pelarsalen på Stockholm City Conference Centre.

ASAP ROCKY: Artisten Asap Rocky, som i somras satt häktad i Stockholm misstänkt för misshandel, kommer tillbaka till Sverige för en spelning i Globen. Amerikanen önskade att få göra en spelning på Kronobergshäktet, men fick avslag.

Torsdag 12 december

BRITTISKT NYVAL: Det är parlamentsval i Storbritannien. Mycket handlar om det framförhandlade Brexit-avtalet. Vinner Tories med Boris Johnson i spetsen betyder det att man fortskrider enligt plan och Storbritannien lämnar EU formellt 31 januari 2020. Om Labour vinner lär nya förhandlingar vänta.

Fredag 13 december

KLIMATMÖTE: Sista dagen för klimattoppmötet COP25 i Madrid där bland annat svenskan Greta Thunberg talar.

NOBELPRISTAGARE: Nobelpristagarna inom kemi, fysik och ekonomi föreläser vid Uppsala universitet.

Lördag 14 december

E-SPORT: VM i e-sport avgörs i sydkoreanska Seoul. Från Sverige deltar bland annat Dota2-laget Godsent.

Söndag 15 december

LÖFVENS JULTAL: Statsminister Stefan Löfven håller sitt jultal i Visby.