Veckans bråk: Agneta Sjödin får nobben av TV4

"Jag fick verkligen sparken" kommenterade programledaren efter att ha blivit petad från Nyårskarameller.

Text:

Bild: TT

“Nu får det räcka”, verkade TV4-topparna tycka efter att programledaren Agneta Sjödin, 56, företrätt kanalens årskrönika “Nyårskarameller” under nästan tre decennier. 2023 var första gången på 28 år som Agneta Sjödin inte ledde programmet. Det ärofyllda uppdraget gavs i stället till den mångåriga TV4-kollegan Tilde de Paula Eby, 51, och programledaren och komikern Edvin Törnblom, 27.

“Jag fick sparken. Jag fick verkligen sparken. Du vet i dessa tider, vi är bara brickor i ett spel. Sånt här räknar man med i min bransch, de förändrar ju saker och speciellt i dessa tider. De är ju desperata för att överleva där ute”, sa Agneta Sjödin till Morgonpasset i P3.

Sjödin menade att det handlade om förändring, men fattade själv inte varför hon inte kunde vara med på den resan.

“Jag förstod inte riktigt hur de skulle förändra och varför de inte kunde förändra med mig. Att vi tillsammans kunde gjort en stor förändring men nej, de vill förändra bara. Det är allt jag vet”, sa Agneta Sjödin till Morgonpasset.

Programledarbytet låg helt hos kanalen och hennes efterträdare de Paula Eby hade inget med beslutet att göra. Det är Sjödin helt övertygad om.

“Det är ju fyrans beslut, inte Tildes. Eller mitt. Så det är det man ska komma ihåg. Men jag tror att hon kommer att få till ett bra program”, sa den frånåkte programledaren till Expressen.

Man skulle kunna tro att relationen mellan de två tv-veteranerna blivit en aningens kylig efter bytet. Men i verkligheten blev det precis tvärtom. Inte blev TV4 av med Agneta i år heller. Hon lyckades ta sig in i framför kameran i år igen – men denna gång som gäst.

“Tilde ville jättegärna ha med mig som gäst. Jag tror faktiskt nästan det var ett krav från henne, vilket var himla gulligt. Det var en jättefin intervju”, sa Sjödin.