Veckans bråk: Legotjafset

Text:

Bild: TT

Twitter har länge anklagats för att vara ett trasigt socialt medium där debattklimatet både är giftigt och elakt. Kritikerna fick i helgen vatten på sina kvarnar när artisten Patrik Isaksson och höjdhopparen Stefan Holm, två av landets minst bråkbenägna 70-talister, rök ihop om lego.

Både Isaksson och Holm har länge varit flitiga twittrare med lite olika profiler. Stefan Holm skriver om samhällsfrågor, lego och höjdhoppsstatistik medan Patrik Isaksson lägger ut bilder på fina höstförmiddagar till sina 8 000 följare.

Från ingenstans gick Isaksson till oväntad attack mot Holm, som utöver att vara guldmedaljör i OS också är Sveriges mest profilerade legobyggare.

Patrik Isaksson hade noterat att TV4 ska börja sända tv-programmet Lego Masters i höst, som i korthet går ut på att tävlande ska bygga så häftiga legobyggen som möjligt. »Alltså vem kommer titta på Lego Masters (förutom Stefan Holm)?« frågade sig Isaksson.

Stefan Holm som är mer känd för att ha hoppat över 230 centimeter flest gånger i världen än för att ta ett skämt med en klackspark svarade ilsket »Med tanke på vilken succé det varit i både Australien och USA så blir det nog rätt många. (Men vem lyssnar ens på Patrik Isaksson längre?)« Isaksson har än så länge inte svarat på attacken.

»Faller du så faller jag«, sjöng Isaksson i Melodifestivalen 2006. Kanske var sången riktad till Stefan Holm. Klart är i alla fall att segern i detta bråk inte framstår som särskilt ärofylld.