Kulturkrigets banerförare

Text:

Artikeln kan du läsa här.

Här är fler röster ur det pågående kulturkriget:

Sanna Rayman:

”Så bråka på! Skäll ut honom med allt ni har! Skriv att Hägglund är gammaltestamentlig, från 1700-talet, eller nåt annat balanserat. Det blir fina fisken det. Ju mer högrött förbannad kritikerna blir, desto starkare blir sannolikt Hägglunds förändringsmandat. Det här, kära vredgade, är en så kallad win-win.”

Dick Erixon:

”Jag hoppas kristdemokratiska aktivister och medlemmar ställer upp på den förnyelse Hägglund nu ser ut att vara i färd att genomföra. Det skulle innebära att Socialdemokratin äntligen angrips också på den moraliska dimensionen. Och den folkliga.”

Anders Svensson:

”Anna Anka kan man kanske ursäkta för hennes naivitet, okunskap och dumhet. […] Men Göran Hägglund som är partiledare för ett svenskt riksdagsparti tycker man ju ska kunna vara lite smartare och intelligentare, men det verkar ju faktiskt inte så.”

Danne Nordling:

”Konservatismen som ideologi håller långsamt på att avancera. Hägglund försöker gå i spetsen. Men när han får hjälp av svensk-amerikanskan Anna Anka med sina drastiska provokationer riskerar debatten att gå snett.”

Mary X Jenssen:

”Det är oerhört märkligt att det blir så mycket rabalder så fort ordet hemmafru nämns. Det finns fler vinklar på den saken. Inte bara jämställdhetsaspekten, som är den som alltid av någon anledning hamnar först.”

Birger Schlaug:

”Med anledning av Anna Anka vill jag bara beklaga Pauls situation. Det kan inte vara lätt att vara gift med någon från 1400-talet. Nu hotar hon dessutom med att engagera sig i svensk politik - KD passar väl bra för hennes åsikter, bortsett från det där med de dagliga knäböjningarna, de bör väl åtminstone inte ske på vilodagen i den av Anka påbjudna formen.”

Johan Lundberg:

”I Hägglunds fall så klagas det på populism och kulturfientlighet, när det i själva verket handlar om att infrågasätta ingrodda och destruktiva strukturer, vilka gör att man numera inte kan föra fram en till synes harmlös ståndpunkt utan att bli kölhalad på kultursidor och framställd som kulturpolitisk mörkerman.”

Viggo Cavling:

”I fredags skrev jag att dumhet lönar sig i den svenska debatten. Tänker på detta med anledning av att Göran Hägglund kastat sig in i kulturdebatten. Det han säger är så korkat att jag tror att han inte själv tror på det.”