Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Fokus var först med Stureplanscentern

Gamle mp-röret Birger Schlaug hävdar på sin blogg att det var han som först började kalla tv-ankaret KG-Bergström för KGB

efter en misslyckad granskning av Schlaugs bil. Bortsett från att det känns som att någon borde kommit på det tidigare (initialerna...) så har Schlaug i tysthet byggt upp en av Sveriges mest underhållande politiska bloggar, och han väcker här liv i en alltid lika intressant debatt - vem som myntade vilket uttryck för första gången. I detta sammanhang känns det inte mer än rättvist att lyfta fram att det faktiskt var Fokus och ja - undertecknad - som först satte det nu etablerade uttrycket Stureplanscentern på pränt. Så här skrev vi då (under rubrik Stureplanscentern):

"Det gamla bondepartiet, jorbruksstödsvännerna, kärnkraftsmotståndarna och de hemstickade tröjornas förkämpar delar numera parti med det glammiga gardet. Som yttersta representant för det nya fenomenet står Fredrick Federley, killen med mer vax i håret än prinsessornas pojkvänner och förmodligen dyrare både glasögonbågar och barnotor. Frågan är hur centerpartiet ska hantera de nya anhängarna. Schizofrenin är total."

Detta publicerades 1 september 2006. Och stämmer såklart fortfarande.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera