Vem bryr sig om Bush?

Text:

Få israeler tror att Bush besök i Jerusalem skulle spela någon som helst roll för konflikten och lösningen på den. Snacket handlar istället om oredan presidentens följe ställer till med. Folk är sura för att stan spärrats av, utegångsförbud införts, och affärer tvingats stänga.

Frilansjournalisten Annelie Rådestad, på plats i Jerusalem , berättar för mig att hela gamla stan förvandlats till ett ”mini vita huset”. Att stadsbelysningen släcktes för att Bush ville se soluppgången över stan har inte väckt positiva reaktioner (oklart om han lyckades, mina källor var inte uppe imorse, men berättar att det har varit mulet hela veckan). De enda som verkar uppskatta besöket är elever som får stanna hemma från skolan.

I Ramallah är den stora grejen att Bush kom tillbaka från mötet levande. Mycket prestige för Abbas att lyckas upprätthålla säkerheten.

Nu drar entouraget vidare genom mellanöstern. Det politiska arvet måste säkras. På måndag landar presidenten i Saudiarabien – landet under piskan. Missa inte Fokus feta lowdown om detta.

bush-texting.jpg

Slår snake-rekord: Direktøren for det hele.