Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Historien upprepar sig

Återigen har en dödlig tragedi utspelat sig på en skola. Minst nio unga människor dog när en elev öppnade eld med sin pistol i Kauhajoki, 22 mil från Umeå.

Hur kunde det hända, hur kan en ung labil person ha tillgång till vapen och kan det hända också här i Sverige är frågor som surrar i det allmänna medvetandet. Redan i april 2007, i samband med skolskjutningen på Virginia Tech i USA, skrev Fokus reporter Lisa Bergman om tillgången på vapen i Sverige. Artikeln om de 140 000 handeldvapen som är i omlopp har återigen blivit kusligt aktuel.

Historien upprepar sig också i form av finanskrascher. I veckans nummer förklarar vi varför just den finansiella sektorn med jämna mellanrum havererar och drar med sig resten av ekonomin i fallet. Varför tillåts svansen vifta på hunden?

Vi tar också ett grepp på förlagsbranschen och de nya författarna. Om du har vägarna förbi Göteborg och bokmässan i helgen så hälsa gärna på oss i vår monter.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera