Redaktionsbloggen

Obamas svåraste beslut

Sedan länge har han lovat sina döttrar att familjen ska skaffa en vovve så snart presidentstriden är över. Och i nattens segertal upprepade han löftet inför en hel värld.

Talibanoffensiver i Afghanistan och finanskris på hemmaplan ter sig plötsligt som två betydligt enklare saker att lösa än att enas kring vilken hundras som ska flytta in i det stora vita huset i Washington.

President

Det amerikanska folket har redan sagt sitt. På www.presidentialpup.com har över 42 000 personer röstat fram sina favoriter. Vinnare: pudeln, strax följd av de små golvmopparna till yorkshireterriers. Även kinesisk nakenhund och fluffpuffen bichon frisé ligger bra till.

Bichon frisé

Detta är djupt deprimerande.

En banbrytande president som Barack Obama måste ha en jycke som matchar. Det går helt enkelt inte an att komma dragandes med vilken liten rashund som helst. Och just där ligger kanske det största hindret: den amerikanska kennelklubben är nämligen bra på att utöva påtryckningar och värnar om den stolta tradition av rasrena hundar som sedan länge varit ett måste för amerikanska presidenter.

Inga jävla bastarder här inte.

Husdjursavel är den sista bastionen för rasbiologi i dagens samhälle.

Därför vore det grymt om familjen Obama struntade i Kennelklubben och skaffade sig en fullfjädrad bastard. Jag tänker mig något i stil med den vanligaste pundarhundsmixen, alltså schäfer, labrador och en släng av dobermann.

Pundarhund

Eller något som anknyter till hans afrikanska arv, som en stor och mäktig rhodesian ridgeback, a.k.a afrikansk lejonhund.

Roligast av allt vore ändå om valet till slut föll på en pitbullterrier. Tänk vad roligt döttrarna kan ha när de målar läppstift på nosen. Sarah skulle nog trivas förträffligt i vita huset.

Sarah Palin

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera