Kris och kunglig färd

Text: Martin Ahlquist

Mona Sahlin gjorde precis som partiet önskade efter den tunga valförlusten. Hon lyssnade. Men tacken blev inte den väntade. Ständiga attacker från de egna leden undergräver hennes förtroende och har bjudit in alliansregeringen i matchen igen. Anita Kratz har i det här numret granskat partiet som mobbar sin egen ledare.

Att regeringen får gå till val bara månader efter ett kungligt bröllop kommer inte att göra det lättare för [[Mona Sahlin]]. En äkta prinsessa som tar sig en prins av folket kan bli en riktig vitamininjektion för kungahuset, resonerar Dick Harrison.

Sveriges ekonomi behöver nog lite mer draghjälp än rojalistisk yra. Saab sjunger sin svanesång och näringsminister [[Maud Olofsson]] hoppas att farbrikslokalerna fylls av vindsnurror. Men att få i gång en miljöteknikindustri är inte helt enkelt, vilket Claes Lönegård beskriver i sin artikel.

En del av er som prenumererar på Fokus fick förra numret först en bit in i denna vecka. Detta berodde på ett misstag hos tryckeriet. Som läsare har ni självklart rätt att kräva att få tidningen i brevlådan varje fredag och vi lovar att göra allt som står i vår makt för att misstaget inte ska upprepas.