Redaktionsbloggen

Två ben för lite

Lanseringen av författarpseudonymen Lars Keplers bok "Hypnotisören" har varit ett svårslaget skolboksexempel på storytelling, skickligt iscensatt av Bonniers Förlag och ivrigt vidarebefordrat av oss journalister. För vem kan motstå en god historias alla detaljer: ett manus som dyker upp från ingenstans, en hemlig författare, plötsligt internationellt intresse, miljoninkomster.Fokus bidrog till spänningen med en bild som sedan snurrat några varv i andra medier, där ett par kvinnoben sticker ut ur en kartong. Nu, om Aftonbladets uppgifter stämmer, visar det sig alltså att benen till hör Alexandra Coelho Ahndoril, men att hennes make Alexanders ben också borde ha synts där.

Frågan är hur beroende "Hypnotisören" och eventuella kommande böcker är av mystiken kring "Lars Kepler".

Är det lika kul när vi vet vilka som suttit vid tangentbordet?

Småkul fortsättning på historien lär följa.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera