Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Bokens kris slår lite olika

Kris i bokbranschen och en massa klantigt redigerade och uselt faktakollade titlar i bokhandeln. Fokus skrev om det här för en vecka sedan. Bokförlagens ledargarnityr vränger sig ut och in för att ingjuta krismedvetande i bokfabrikernas arbetare.

Kul därför att Förläggareföreningens utmärkta tidning Svensk Bokhandel i sitt färska nummer drämmer till med en kartläggning av löneutvecklingen i branschen under 2008, året då krisen slog till efter ett 00-tal av uppsluppet säljrally.

Helhetsbilden som tonar fram är inte konstig alls: utvecklingen av förlagsfolkets löner låg beskedligt i nivå med inkomsterna i annan privat sektor. Avvikarna som fick fin påfyllning i lönekuverten fanns bland de kriskommunicerande vd:arna och förlagscheferna. De höjde sina löner rejält.

Krismedvetande, någon?

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera