Mobil seminariesommar

Text:

Med mindre än en månad kvar till årets stora politik- och påverkansfestival är vi glada och stolta över att tillsammans med Gullers Grupp kunna presentera en mobilanpassad version av kalendariet.

För iPhone installerar du programmet genom att gå till almedalen.fokus.se med mobilens webbläsare, tryck på + och välj "lägg till på hemskärmen".

Vi kommer att fortsätta utveckla funktionerna under tiden fram till Almedalsveckan, så om du har tips och idéer på hur vi kan förbättra programmet tar vi tacksamt emot dem!

Eftersom det är första gången vi gör det här har utvecklingen varit kantat av nya erfarenheter och lärdomar. En mobiltelefon, hur bra den än är, kommer inte ens i närheten av den prestanda som vi är vana vid från våra datorer. Att få programmet att kännas någorlunda snabbt och responsivt har varit en verklig utmaning. I synnerhet eftersom Almedalsveckan och antalet evenemang i år är större än någonsin.

Vi tycker nu att vi har fått det att fungera tillfredsställande, och sätter vårt hopp till att 3g-näten i Visby klarar av att snabbt leverera data till alla seminariesugna sommargäster samtidigt.

Vi valde tidigt att göra programmet som en webbapplikation eftersom det innebär att fler kan använda det, och att vi får större kontroll över uppdateringar och annat. Det vi offrat är att programmet då inte är tillgängligt i Android- eller iPhones app-stores. Men eftersom det ändå är mycket snabbare och smidigare att installera en webbapp känns det inte som någon större förlust.

Vi hoppas att det mobila almedalsprogrammet ska göra det lite lättare för er som åker till Almedalsveckan att hålla koll på vad som händer på byn. Vi vill också passa på att bjuda in er till vårt seminarium, och tipsa om att man före, under och efter almedalsveckan kan följa oss på Twitter.

Vi ses i sommar!

Läs mer om appen på makthavare.se och fokus.se.