Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Aktuellt

Fällda pirater

I dag kom hovrättens dom i Pirate Bay-målet. De tre åtalade döms till fängelse.

Skadeståndet höjs till 46 miljoner kronor och alla tre döms till fängelse, hovrätten sänker dock fängelsestraffen. Fredrik Neij döms till tio månaders fängelse, Peter Sunde till åtta månaders fängelse och Carl Lundström till fyra månaders fängelse, enligt TT. De kommer att överklaga till Högsta domstolen.

Fokus har skrivit om ämnet ett flertal gånger.

Jonatan Fried berättar om »Den digitala gerillan« – de som förser internet med filer att dela. Claes Lönegård skriver om ett vardagsrum under belägring och menar hotet mot underhållningsindustrin inte längre kommer från piraterna.

Vår krönikör Martin Ådahl menar att den tidigare domen mot The Pirate Bay försenar utvecklingen. Piratpartiet förknippas ofta med The Pirate Bay, Claes Lönegård porträtterade deras partiledare – Rick Falkvinge.

På andra sidan befinner sig piratjägaren – Anti­piratbyråns Henrik Pontén. Adam Svanell följde med honom och dokumenterade en jurist som ofrivilligt blivit debattör.

Journalisten och radioprofilen Eric Schüldt skriver om en desarmerad fildelning och Spotifys genomslag medan Jonatan Fried menar att »inget rubbar rytmen«.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera