Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Kultur i veckan

Redaktionen skådar klart lysande stjärnor på kulturens vinterhimmel.

Bok

Att revisorn Inga-Britt Ahlenius hyser låga tankar om sin tidigare chef, FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon, det vet vi. När hon med hjälp av journalisten Niklas Ekdal tar sig an Ki-moons tafatthet i bokform, får man samtidigt i sig maktkorridorernas sötsura doft. En partsinlaga för den storpolitiskt intresserade.

»Mr Chance – FN:s förfall under Ban Ki-moon« ges ut av Brombergs.

Film

Den 2 februari skulle dalmasen med den gudabenådade rösten ha fyllt 100 år. I dramadokumentären »Jussi i våra hjärtan« berättar Torbjörn Lindqvist historien om Jussi Björling, denna sorgens sångare och världens mest älskade tenor.

Har biopremiär den 2 februari.

Mode

Har du också svårt att hålla reda på var och när det är riktig modevecka? Tänk bilar och Berns så kommer du rätt.

Mercedes-Benz Fashion Week pågår på Berns i Stockholm 31 januari–2 februari.

Musik

»Det finns bara en handfull levande tonsättare som kan göra anspråk på att ha påverkat musik­historiens utveckling, och Steve Reich är en av dem«, skrev The Guardian. Minimalismens mästare är huvud­personen på den pågående tonsättarfestivalen, och i verket »2X5« låter han det svänga riktigt ordentligt när en rocksättning låter sig mixas med en inspelad version av ytterligare fem musiker.

»2X5« spelas lördagen den 29 klockan 15.00. Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus pågår till och med den 30 januari.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera