Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Kultur i veckan

Redaktionen utser de fasta punkterna i kulturens vinterstorm.

Bok

Chimamanda Ngozi Adichie gjorde sig ett namn med sin roman om Biafrakriget, »En halv gul sol«. Nu är hon tillbaka med en samling finstilta noveller om dagens Nigeria; om det explosiva våldet, medelklasskvinnornas vardag, och kulturkrockarna med USA.

»Det där som nästan kväver dig« (i övers. av Ragnar Strömberg) ges ut på Albert Bonniers Förlag.

Antik

»Mad Men«-inspirerat mode, Ernst Billgrens konstfilosofi, och Lena Adelsohn Liljeroths mest besjälade hemmapryl. Årets brokiga folkfest kan börja.

»Antikmässan« pågår 17–20 februari på Stockholmsmässan.

Film

Danny Boyle, regissören till hyllade »Slumdog Millionaire«, gör ett rejält lappkast från Indiens slumområden till den amerikanska vildmarken. »127 timmar« är en sann berättelse om bergsklättraren Aron Ralston som fastnar i en bergsklyfta. Adrenalinkickar och vildmarksfasa i en härlig blandning.

»127 timmar« har premiär den 11 februari.

Konst

Hur mycket Kafka är Jonas Hassen Khemiri? Khemiri har fått i uppdrag att skriva en novell inspirerad av Kafkas »Investigations of a Dog« till en grupputställning med samma namn som nu tar plats på Magasin 3. Ett samarbete mellan fem konstinstitutioner i Europa (nätverket Face).

Utställningen öppnar den 17 februari på Magasin 3 i Stockholm.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera