Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Första släppet av Fokus wordpresstema!

Idag har vi äntligen den stora glädjen att få visa upp Fokustema, wordpresstemat som under ett par år mognat fram på fokus.se och som vi nu för första gången gör tillgängligt som öppen källkod.

Med stöd av .SE, stiftelsen för internetinfrastruktur, har vi tillsammans med webbyrån Good Old jobbat hela våren med att anpassa temat så att det både går att använda utan konfiguration och är enkelt att bygga vidare på.

Målet är att vem som helst ska kunna publicera magasin på webben, enkelt och proffsigt.

Fokustema innehåller en mängd godsaker. Layouten anpassar sig till skärmupplösningen, så en sajt med Fokustema funkar lika bra på en skrivbordsdator som i en mobil webbläsare, utan några hacks eller någon konfiguration. Genom ett antal widget-zoner är det enkelt att behålla fullständig redaktionell kontroll över vad som visas ut på framsidan.

Men jag ska inte förstöra överraskningen. Ni får själva upptäcka alla trevligheter.

Version 0.9 av Fokustema finns nu på Github. Det är också där vi kommer att underhålla och vidareutveckla koden. Inom kort kommer version 1.0 att släppas i theme repositoryn på wordpress.org, men redan nu kan alltså de som vill börja testköra temat.

Vår förhoppning är att ni är många där ute med behov som liknar våra, och att ni precis som oss är sugna på att utveckla världens bästa wordpresstema för magasinpublicering.

Utvecklingsmodellen för fokus.se har alltid varit en av kontinuerlig stegvis förbättring. Vi tror inte på stora drastiska omgörningar. Därför är inte heller ambitionen med Fokustema att allt ska vara perfekt från början. Ambitionen är att det hela tiden ska bli bättre. Så om ni hittar något som inte funkar som förväntat eller har idéer på förbättringar, hjälp till med utvecklingen, skapa en issue, eller skriv din egen feature. Det får du, för Fokutema är från och med nu öppen källkod!

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera