Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Kultur i veckan

Redaktionen lapar i sig sensommarens sista kultursol

Bok

Ur landsflyktens ofta smärtsamma tillstånd av hemlängtan och uppbrott, uppstår inte sällan spännande litteratur. Anders Olsson guidar i sin nya bok kunnigt och engagerat läsaren till en lika viktig som differentierad genre – exillitteraturen.

Anders Olsson, »Ordens asyl. En inledning till den moderna exillitteraturen«, ges ut på Albert Bonniers Förlag.

Musik

Ett popband som heter Beirut, är från USA och spelar musik med östeuropeiska influenser. Kan det bli mer 2011 än så? Santa Fé-gruppen släpper sitt tredje studioalbum, med toner lika smäktande ljuvliga som föregångarna.

»The Rip Tide« släpps den 29 augusti.

Bok

Gestaltningen brister på sina ställen, men det journalistiska hantverket och researchen väger mer än väl upp i Carolina Neuraths reportagebok om finansfirman HQ Banks stora krasch. Obligatorisk samtidshistoria på 287 sidor.

»Den stora bankhärvan« ges ut på Norstedts.

Tv

Anglofiler, tweedfetischister och älskare av tv-­dramer med brittiska BBC som avsändare blir inte besvikna på spionkittlande »The Hour«. Året är 1956, platsen är en ung nyhetsredaktion och spänningen lika tät som Londondimman utanför fönstret.

»The Hour« sänds onsdagar klockan 21 i SVT1.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera