Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Tack för förtroendet

Ni andra 70 999 får ursäkta, men jag tänker ägna ett par rader åt en särskild läsare.

Nerikes Allehanda frågade ett antal personer »Vem eller vad känner du stort förtroende för?«. Lena Olander i Fellingsbro förklarade att hon främst litar på människor hon känner väl och hennes man toppade därför listan, följd av sjukgymnasten på vårdcentralen. På tredje plats hamnade tidningen Fokus. »Den känns ovanligt trovärdig«, förklarade Lena.

Lena. Tack för förtroendet. Din lista pryder numera vårt kylskåp på redaktionen som en påminnelse om att vår uppgift inte bara är att göra en tidning, utan också att vårda en relation.

Apropå förtroende. Jan Björklund har byggt sin politiska karriär på skolfrågan. Efter sju år som ansvarig minister och med drygt nio månader kvar till valet kom undersökningen som visade att svenska elevers kunskaper fortsätter att rasa.

Politisk debatt var just vad initiativtagarna till Pisa-studien ville ha. Men nu har det gått för långt, säger en av grundarna till Fokus Nina Brevinge.

För Stefan Löfven är Pisa-undersökningen skarp ammunition i valrörelsen och hjälper honom att slippa de svåra frågorna om vad han tänker göra om han får bilda regering. Maggie Strömberg berättar om en statsministerkandidat utan mandat.

Förtroendet för euron är knappast på topp. Men Lettand väljer ändå att ansluta sig till valutan om tre veckor. Bengt Ljung berättar varför.

Missa inte heller Stefan Westrins text om Jonas Jonasson. Hans bok »100- åringen som klev ut genom fönstret och försvann« har sålt i sex miljoner exemplar och blir nu film. Vi kan också bjuda på ett avslöjande reportage om den perfekta lussebullen.

Nästa vecka presenterar vi vem som blir Årets svensk 2013. Till dess, trevlig helg, Lena, och alla ni andra.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera